

Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα
By Vasiliki Iliadi Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
March 7, 2017
Είπαμε η νηστεία θέλει καλοπέραση! Σαρμαδάκια-ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα είτε για ορεκτικό είτε για κυρίως πιάτο!
- Prep: 45 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 6 μερίδες
Directions
1Πρώτα ζεματάμε τα φύλλα.
2Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
3Αφού καραμελώσουν λίγο, ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ρύζι και το χυμό λεμονιού.
4Μόλις γυαλίσει το ρύζι, ρίχνουμε και μισή κούπα νερό.
5Μόλις πιεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
6Παίρνουμε κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε τα φύλλα.
7Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό που έχουμε ζεστάνει, βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα σαρμαδάκια και βράζουμε για ένα τέταρτο.
8Αφού κρυώσουν, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα προσεκτικά.
Προαιρετικά στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε είτε κουκουνάρι, είτε κιμά σόγιας.
Photo Credit: Alper Mumcu photography Flickr via Compfight cc