Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Σάμαλι νηστίσιμο By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα Ανάμιξη, Φούρνος March 1, 2017 Απλή και νιστίσιμη εκδοχή ενός από τα πιο γνωστά σιροπιαστά γλυκά! Prep: 10 mins Cook: 45 mins Yields: 15 μερίδες Ingredients 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού γκαζόζα 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ξύσμα ενός πορτοκαλιού ΣΙΡΟΠΙ 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 /2 φλυτζάνι τσαγιού νερό Directions 1Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα. 2Αλοίφουμε μία φόρμα 30 εκ με ηλιέλαιο και ψήνουμε στους 180C περίπου για 45'. 3Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για περίπου 5 λεπτά και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε χλιαρό σάμαλι. close full screen 00:00 0 Reviews Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email