

Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού
By Έλενα Vegeterian, Γλυκά Κουταλιού, Λίγα υλικά, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
March 6, 2017
Ίσως το πιο αρωματικό γλυκό του κουταλιού που φέρνει στο στόμα την τέλεια αρμονία γλυκού και πικρού
- Prep: 20 hrs
- Cook: 35 mins
- Yields: 3 βαζάκια των 400 γρ
Directions
1Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από το κάθε περγαμόντο, όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι και τα τρίβουμε ελαφρώς στην λεπτή πλευρά του τρίφτη.
2Χαράζουμε κάθε περγαμόντο σε 3 ή 4 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου και τα ξεφλουδίζουμε. Κάθε φλούδα την γυρίζουμε σε ρολάκι και την στερεώνουμε με μια οδοντοφλυφίδα για να πάρει το σχήμα που θέλουμε.
3Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες μαζί με μπόλικο κρύο νερό και τις βράζουμε για 5 με 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.
4Την τελευταία φορά αφού τις σουρώσουμε τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις σκεπάζουμε πάλι με κρύο νερό. Τις αφήνουμε μέσα στο νερό για 1 μέρα για να ξεπικρίσουν.
5Ανά διαστήματα ( τουλάχιστον 5 με 6 φορές μέσα στην ημέρα) αλλάζουμε το νερό.
6Την επόμενη μέρα τις σουρώνουμε, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και μία μία τις στύβουμε με το χέρι μας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
7Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τις φλούδες. Σιγοβράζουμε το γλυκό για περίπου 30 με 35 λεπτά έως ότου δέσει το σιρόπι.
8Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιόυ. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν στάξουμε μια σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα και δεν διαλύεται.
9Βάζουμε το γλυκό ζεστό όπως είναι σε καλά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο μας έως ότου κρυώσουν.