Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού
Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

Περγαμόντο γλυκό του κουταλιού

By Έλενα  , , ,   

March 6, 2017

Ίσως το πιο αρωματικό γλυκό του κουταλιού που φέρνει στο στόμα την τέλεια αρμονία γλυκού και πικρού

  • Prep: 20 hrs
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 3 βαζάκια των 400 γρ

Ingredients

11-13 περγαμόντα (καθαρό βάρος 650 γρ, περίπου 45 φέτες)

1 κιλό ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

3 κούπες νερό

χυμό ενός μικρού λεμονιού

Directions

1Πλένουμε καλά τα περγαμόντα και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος από το κάθε περγαμόντο, όπως καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι και τα τρίβουμε ελαφρώς στην λεπτή πλευρά του τρίφτη.

2Χαράζουμε κάθε περγαμόντο σε 3 ή 4 μέρη, ανάλογα με το μέγεθος του φρούτου και τα ξεφλουδίζουμε. Κάθε φλούδα την γυρίζουμε σε ρολάκι και την στερεώνουμε με μια οδοντοφλυφίδα για να πάρει το σχήμα που θέλουμε.

3Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φλούδες μαζί με μπόλικο κρύο νερό και τις βράζουμε για 5 με 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές.

4Την τελευταία φορά αφού τις σουρώσουμε τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις σκεπάζουμε πάλι με κρύο νερό. Τις αφήνουμε μέσα στο νερό για 1 μέρα για να ξεπικρίσουν.

5Ανά διαστήματα ( τουλάχιστον 5 με 6 φορές μέσα στην ημέρα) αλλάζουμε το νερό.

6Την επόμενη μέρα τις σουρώνουμε, βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και μία μία τις στύβουμε με το χέρι μας. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.

7Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τις φλούδες. Σιγοβράζουμε το γλυκό για περίπου 30 με 35 λεπτά έως ότου δέσει το σιρόπι.

8Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιόυ. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν στάξουμε μια σταγόνα στο νύχι του αντίχειρα και δεν διαλύεται.

9Βάζουμε το γλυκό ζεστό όπως είναι σε καλά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο μας έως ότου κρυώσουν.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size46g
Calories170
Sugar45g
Total Carbohydrates45,5g

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Send this to friend