Νόστιμη και τραγανή, εύκολη και ιδανική είτε για μεσημεριανό κυρίως πιάτο είτε για κολατσιό!
Prep: 30 mins
Cook: 1 hr
Yields: 20 κομμάτια
Ingredients
1 πακέτο φύλλο κρούστας
600 γρ κολοκυθιά τριμμένα (στην χοντρή πλευρά του τρίφτη)
300 γρ φέτα σκληρή
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2 αυγά
3-4 κρεμμυδάκι φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
1-2 κουταλιές της σούπας μαυροκούκι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
πιπέρι και αλάτι
50 ml ελαιόλαδο ελαφρύ και λίγο για το άλειμμα
Directions
1Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα στρίβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
2Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε, το λάδι, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σιμιγδάλι, τα αυγά, την φέτα, τον δυόσμο, το μαυροκούκι, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή.
3Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
4Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ και το λαδώνουμε. Τοποθετούμε ένα ένα τα μισά από τα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε φύλλο χωριστά και από πάνω απλώνουμε την γέμιση.
5Στη συνέχεια τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
6Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω τα φύλλα που περισσεύουν αφήνοντας περίπου 2-2,5 εκ για να μπορέσουμε να τα γυρίσουμε προς τα μέσα και να κλείσουμε την πίτα.
7Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάσουμε στον πάτο του ταψιού. Ραντίζουμε με τα χέρια μας με λίγες σταγόνες νερό και τοποθετούμε το ταψί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
8Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.