Απλά νόστιμα και όμορφα, σκέτα στολίδια για εορταστικό τραπέζι!
Prep: 20 mins
Cook: 45 mins
Yields: 15 κεκάκια
Ingredients
ΚΕΙΚ
125 γρ βούτυρο ανάλατο
80 γρ άχνη ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή ένα λεμόνι
ΓΛΑΣΟ
250 γρ άχνη ζάχαρη (για το λευκό γλάσο)
2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και πράσινο)
Directions
ΚΕΙΚ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλίνη.
4Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός και χαμηλή ταχύτητα, τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν.
5Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
6Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού, και μετά το ξύσμα.
7Σταματάμε το χτύπημα, όταν δούμε ότι έχουν αναμιχθεί πολύ καλά όλα τα υλικά.
8Γεμίζουμε 15 φορμάκια σιλικόνης μεγέθους 8x5,5 cm μέχρι τα 3/4 τους, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τα βάζουμε στο φούρνο.
9Τα βγάζουμε έπειτα από 45 λεπτά ή όταν δούμε πως έχουν ροδοκοκκινίσει.
10Αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
ΓΛΑΣΟ
1Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το νερό στη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Θέλουμε να έχουμε μια πάστα. Επικαλύπτουμε με αυτή την κορυφή από τα κεκάκια, αφού αυτά έχουν κρυώσει πολύ καλά.
2Για ευκολία, χρησιμοποιήστε τη ράχη από ένα κουταλάκι του γλυκού.
3Σε 2 άλλα μπολ με λιγότερη ζάχαρη, κάντε την ίδια διαδικασία και προσθέστε στο ένα κόκκινο και στο άλλο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
4Με αυτά στολίστε με λεπτομέρειες τα κεκάκια, για να δώσει τη νότα των Χριστουγέννων.