

Ingredients
1 πακέτο κανελόνια MISKO (250 γρ)
ΓΕΜΙΣΗ
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί ψιλοκομμένη
400 γρ φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή σε κονσέρβα
1/2 φλυτζάνι του κρασιού κρασί
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο regatto και 1 για το πασπάλισμα
ΣΑΛΤΣΑ
500 γρ ψιλοτριμμένη ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβα
1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (ανάλογα με την οξύτητα της ντομάτας)
Directions
1Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τον κιμά έως ότου αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
2Σοτάρουμε για λίγο μέχρι να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 40-45 λεπτά.
3Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια.
4Όταν περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε μέσα στον κιμά τα μανιτάρια και την κανέλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
5Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ένα φλιτζάνι του τσαγιού τυρί. Η γέμιση μας θα πρέπει να είναι σχετικά σφιχτή και κρύα για να γεμίσουμε τα κανελόνια.
ΣΑΛΤΣΑ
1Σοτάρουμε να λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Δεν την θέλουμε πηχτή.
ΤΕΛΕΙΩΜΑ
1Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα πυράντοχο σκεύος αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσουν.
2Προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα, η οποία πρέπει να σκεπάζει τα κανελόνια (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό) και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο regatto.
3Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.