

Ντολμάδες γιαλαντζί
By ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΠΡΑΝΟΥ Νηστίσιμα, Ορεκτικά και ντιπ Κατσαρόλα
March 3, 2017
Το γνωστότερο ορεκτικό-βασιλιάς της Σαρακοστής! Και για τις υπόλοιπες ημέρες βεβαίως!
- Cook: 1 hr 35 mins
- Yields: 6-8 μερίδες
Directions
1Βράζουμε τα φύλλα
2Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο το ρύζι και τα μυρωδικά
3Ρίχνουμε και 1/2 χυμό λεμονιού και αλάτι και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά
4Διπλώνουμε τα ντολμαδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα
5Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε 2-3 κούπες βραστό νερό και το υπόλοιπο λάδι αλάτι και πιπέρι
6Τα αφήνουμε να βράσουν στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά
7Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λεμόνι
8Αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τα σερβίρουμε