

Χταποδόσουπα από αγιορείτικη συνταγή
By Ioannis Koukos Θαλασσινά, Νηστίσιμα, Σούπες Κατσαρόλα
March 31, 2017
Συνταγές από το Άγιο Όρος, λεγόμενες και μοναστηριακές, υπάρχουν πολλές. Μία από αυτές, η χταποδόσουπα, είναι άκρως γευστική και χορταστική
- Prep: 20 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τα χταπόδια.
2Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, το ξύδι και την μουστάρδα, σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
3.Όταν βράσει το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
4Στο ζουμί από τα χταπόδια συμπληρώνουμε 5 φλυτζάνια νερό.
5Προσθέτουμε τα λαχανικά και το λάδι.
6Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον πελτέ, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την πάπρικα και το κύμινο.
7Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε και το κριθαράκι με το χταπόδι.
8Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.
Photo Credit: stu_spivack Flickr via Compfight cc