Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο
Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο

Χταποδάκι στη σχάρα μαριναρισμένο

Από ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ  , , ,   

Μάρτιος 31, 2017

Λατρεμένος μεζές του καλοκαιριού αλλά και τη νηστεία. Η συνταγή με χταποδάκι μαριναρισμένο στη σχάρα, συνοδεύεται απαραιτήτως με ούζο ή κρασί. Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για την Μεγάλη Εβδομάδα

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Μερίδες: 4 μερίδες

Συστατικά

1 κιλό χταποδάκια ίδιου μεγέθους

200 ml κόκκινο κρασί

2 κουτ. ξίδι μπαλσάμικο

2 κουτ. σόγια σος

2 κουτ. hoisin sauce (Χοϊσίν σάλτσα από την κινεζική κουζίνα)

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες

1Καθαρίζετε καλά τα χταπόδια ανοίγοντας την κοιλιά και βγάζοντας τα μάτια τους και ξεβγάζετε με κρύο νερό. Τα αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

2Βάζετε τα χταποδάκια σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το κρασί, το ξίδι, τη σόγια, τη hoisin sauce και το σκόρδο και αδειάζετε επάνω στα χταποδάκια. Ανακατεύετε να καλυφθούν και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν για αρκετές ώρες ή και από το προηγούμενο βράδυ.

3Προσέχετε να μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά στο μπάρμπεκιου γιατί θα γίνουν πολύ στεγνά (εναλλακτικά επιλέξτε το grill στο φούρνο). Αλείφετε με λάδι τη σχάρα (ή το ταψάκι στο φούρνο), στραγγίζετε τα χταποδάκια και τα ακουμπάτε στη σχάρα (ή μέσα στο σκεύος του φούρνου). Τα ψήνετε για 3-5 λεπτά στη σχάρα ή ώσπου να μαλακώσουν. Τα αλείφετε συχνά με τη μαρινάδα τους όση ώρα ψήνονται.

4Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

00:00

1 Κριτική

xristos στογιαντσακης

Απρίλιος 1, 2017

telio

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend