

Φακόρυζο ή φακές με ρύζι και μανιτάρια
By Ioannis Koukos Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα Κατσαρόλα, Τηγάνι
March 29, 2017
Φακόρυζο, ένα υγιεινό πιάτο το οποίο με την προσθήκη μανιταριών, γίνεται ακόμα πιο γευστικό και χορταστικό!
- Prep: 15 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 5 μερίδες
Directions
1Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα και έπειτα τις στραγγίζουμε.
2Καβουρδίζουμε το ρύζι σε λίγο λάδι και μετά προσθέτουμε νερό για να βράσει.
3Μόλις βράσει και απορροφήσει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
4Σε τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το μπαλσάμικο ξύδι.
5Σε μπολ ανακατεύουμε τις φακές, το ρύζι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον μαιντανό και την κάπαρη.
6Από πάνω περιχύνουμε την βινεκγρέτ.
Photo Credit: Lucas Falcão Flickr via Compfight cc