μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας (δείτε συνταγή για βύσσινο εδώ, για φράουλα εδώ)
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Τσέρκι ζαχαροπλαστικής 20-21εκ διαμέτρου (όπως αυτό)
Directions
ΒΑΣΗ
1Βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
2Σε ένα μπλέντερ, τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με τους ξηρούς καρπούς και μόλις γίνουν σκόνη τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
3Ρίχνουμε και το βούτυρο και αναμιγνύουμε καλά.
4Απλώνουμε το μίγμα στο τσέρκι, χωρίς να πιέσουμε πολύ (για να μη γίνει πολύ σκληρή η βάση).
ΚΡΕΜΑ
1Σε ένα μεταλλικό μπολ, το οποίο το είχαμε αφήσει στο ψυγείο λίγη ώρα να παγώσει, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
2Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί με τη βανίλια να αφρατέψει. Με μία μαρίζ παίρνουμε λίγη από τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ανακατεύουμε με το τυρί.
3Μόλις τελειώσουμε, απλώνουμε την κρέμα στα μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη μαρίζ. Σκεπάζουμε το τσέρκι με μία διαφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστο 3 ώρες.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
1Βγάζουμε το τσέρκι προσεκτικά. Κόβουμε σε τρίγωνες μερίδες και ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο γλυκό ή μαρμελάδα.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ένα γλύκισμα με διαφορετικό γλυκό του κουταλιού σε κάθε κομμάτι. Διαφορετικά, απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού της επιλογής μας.
Αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, την αραιώνουμε πρώτα με λίγο νεράκι να γίνει πιο ρευστή.
Olia
September 8, 2016
Δροσιστικό, ελαφρύ και πεντανόστιμο!