Τηγανίτες με μύρτιλα
Τηγανίτες με μύρτιλα

Τηγανίτες με μύρτιλα

Από Γιώργος  , ,   ,

Ιούλιος 29, 2016

Δυναμωτικό για πρωϊνό αλλά και για οποιαδήποτε ώρα της μέρας, χάρη στα μύρτιλα που ανήκουν στα superfoods!

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4 μερίδες (16 τηγανίτες)

Συστατικά

250 γρ τυρί ρικότα ή cottage ή ανθότυρο

125 ml γάλα με πλήρη λιπαρά

3 αυγά

100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2-3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

λίγο ξύσμα λεμονιού

100 γρ μύρτιλα

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (όχι γεμάτες)

σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Οδηγίες

1Μαλακώστε το τυρί σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, τους κρόκους των αυγών (καλύτερα αν τους έχετε χτυπήσει ελαφρώς πριν) και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν κρέμα.

2Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

3Πλένουμε καλά τα μύρτιλα, τα κόβουμε στα δύο και τα βάζουμε και αυτά στο μίγμα μαζί με το ξύσμα.

4Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

5Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κυρίως μίγμα σιγά σιγά, ανακατεύοντας ελαφρά.

6Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ανάβουμε τη μεσαία σκάλα.

7Ρίχνουμε λίγο από το μίγμα. Ψήνουμε για δύο λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα.

8Βγάζουμε την τηγανίτα και συνεχίζουμε με την επόμενη (ρίχνουμε βούτυρο πάλι μετά από 4 τηγανίτες).

9Σερβίρουμε 4 τηγανίτες σε κάθε πιάτο και ρίχνουμε από επάνω το σιρόπι ή το μέλι.

Photo Credit: smiteme via Compfight cc
00:00

2 Κριτικές

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

Αύγουστος 17, 2016

Δοκιμάστε κ με πετιμέζι !

ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ

Αύγουστος 17, 2016

ευχαριστουμε για την ενναλακτικη ιδεα για το πρωινο της κυριακης

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend