

Τζιγεροσαρμάδες
By Nikos Αggis Κρέας, Λαχανικά Κατσαρόλα, Φούρνος
March 27, 2017
Παραδοσιακοί τζιγεροσαρμάδες σε συνταγή της Γιαγιάς πολύ πετυχημένοι και πεντανόστιμοι ώς μεζές στο τραπέζι την ημέρα του Πάσχα μαζί με φρέσκιες σαλάτες λαχανικών.
- Prep: 1 hr
- Cook: 20 mins
- Yields: 4-5 μερίδες
Directions
1Αχνίζουμε και ψιλοκόβουμε τη συκωταριά,
2Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και μια κούπα νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλο σχεδόν το νερό,
3Ρίχνουμε τη συκωταριά αλάτι πιπέρι ανακατεύουμε σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει με τα δικά της υγρά χωρίς νερό μέχρι να μείνει σχεδόν με το ελαιόλαδο,
4Την κατεβάζουμε απο την φωτιά ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον άνηθο τον μαιντανό το ρύζι και 1/4 κούπας νερό η χυμό ντομάτας, Πλένουμε πολύ καλά την σκέπη με κρύο νερό και ξύδι,
5Την ξεπλένουμε με νερό την τεντώνουμε και την κόβουμε σε κομμάτια, Γεμίζουμε τα κομμάτια της σκέπης με το μείγμα των συκωτιών σχηματίζοντας στρόγγυλους τζιγεροσαρμάδες,
6Τους βάζουμε σε ένα ταψάκι με το διπλωμένο μέρος της σκέπης προς τα κάτω, Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η σκέπη για 20 λεπτά περίπου,
7Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στραγγίζοντας καλά απο το πολύ λίπος και τους στήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με τρυφερά μαρουλόφυλλα,
8Τους σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα μαρούλι η οποιαδήποτε σαλάτα απο φρέσκα λαχανικά.