

Συκωταριά αρνίσια πικάντικη
By ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ Κρέας, Πασχαλινές Κατσαρόλα
April 5, 2017
Εύκολος μεζές για μπόλικο κρασί ή τσίπουρο, ιδανικό για τους ψήστες του οβελία που επιθυμούνε "δυνατές γεύσεις" κι όσο περιμένουνε να ψηθεί ο οβελίας.
- Prep: 30 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 6 μερίδες
Directions
1Αφού πλύνεται καλά την συκωταριά, την ζεματάτε σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά.
2Την ξεπλένετε και αφού τη σουρώσετε, την κόβετε σε κομμάια μεγέθους μπουκιάς.
3Σε κατσαρόλα όπου έχετε το βούτυρο, σωτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες. Μόλις ροδίσουν, προσθέτετε την κομμένη συκωταριά, ενώ ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.
4Πασπαλίζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι αυτό να γίνει καφετί.
5Προσθέτετε στην κατσαρόλα τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, το κρασί, τη δάφνη, τον χυμό τομάτας, το ξύδι και όσο αλατοπίπερο νομίζετε.
6Ανακατεύετε καλά κι αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πιει τη σάλτσα του.
7Σερβίρετε την συκωταριά ζεστή, περιχυμένη με τη σάλτσα. Συνοδεύετε το πιάτο με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι και σαλάτα.