

Ingredients
330 γραμ. κρέμα γάλακτος (35 με 30% λιπαρά)
150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
80 με 90 γραμ. κουβερτούρα (ή κουβερτούρα γάλακτος)
ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
παγωτομηχανή (σαν αυτή)
Directions
1Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην πιάσει το γάλα.
2Πριν αρχίσει να βράζει (εάν έχετε θερμόμετρο κουζίνας είναι περίπου στους 90 βαθμούς) και όταν θα έχει λιώσει η ζάχαρη το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
3Μην το σκεπάσετε γιατί δημιουργούνται υδρατμοί και θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα της συνταγής. Όταν πια θα έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 8 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
4Κατόπιν το βάζουμε σε παγωτομηχανή (αν δεν έχετε, μπορείτε να προμηθευτείτε μία από εδώ) για 25 λεπτά και ταυτόχρονα βάζουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, απλώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε λεπτή στρώση και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά το λιγότερο.
5Τη βγάζουμε από την κατάψυξη και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, τη σπάμε σε μικρά κομματάκια με πολύ γρήγορες κινήσεις γιατί λειώνει από τη θερμοκρασία του σώματος. 2-3 λεπτά πριν τελειώσει η παγωτομηχανή, ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέσα στον κάδο.
6Αδειάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετούμε σκεπασμένο στην κατάψυξη.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 17, 2016
ΩΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!ΜΕ ΡΑΒΑΝΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑΑΑ =ΚΟΛΑΣΗ!!!