Η γνωστή σε όλους μας ιταλική καρμπονάρα με αυγά, μία συνταγή που έχει περάσει από πολλές παραλλαγές, αλλά πάντα παραμένει μία από τις ευκολότερες και νοστιμότερες μακαρονάδες!
Prep: 5 mins
Cook: 25 mins
Yields: 4 μερίδες
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ
500γρ μακαρόνια (σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο ανάλατο
300 γρ πανσέτα ή μπέικον, κομμένο σε κύβους
3 ολόκληρα αυγά
1 κούπα τυρί τριμμένο παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερικά φύλλα μαϊντανού
Νιφάδες παρμεζάνας
Directions
ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
1Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε λίτρο νερού).
2Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, προσέχοντας να είναι al-dente.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1Σε τηγάνι ρίχνουμε το λάδι/βούτυρο και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά.
2Σωτάρουμε την πανσέτα/μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι τα κομμάτια να γίνουν τραγανά.
3Ρίχνουμε το σκόρδο (αν θέλουμε) και μαγειρεύουμε για ένα ακόμα λεπτό.
4Βάζουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
5Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το μισό από το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε.
6Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, με μια λαβίδα ή πιρούνα τα μεταφέρουμε στο μπολ με την πανσέτα (δε χρειάζονται στράγγισμα, χρειάζεται να είναι υγρά) και ανακατεύουμε. Μόλις βάλουμε τα μακαρόνια στο μπολ ζεστά ζεστά, ρίχνουμε τα αυγά λίγο λίγο και ανακατεύουμε έντονα και διαρκώς.
7Μόλις δημιουργηθεί η σάλτσα, ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και το λίγο νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
Ατσαλάκη Ξανθίππη
November 27, 2016
ωραία εκδοχή!!! λατρεύω την παρμεζάνα!!!