masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Σιροπιαστό Ρεβανί Βεροίας

Από Nikos Αggis  , ,   , ,

Μάρτιος 29, 2017

Το γνωστό σε όλους μας ρεβανί Βεροίας σε γνήσια παλιά παραδοσιακή συνταγή για μικρούς και μεγάλους είτε σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό κρέμα βανίλια για τραπέζι με καλεσμένους και γιατί όχι και την μέρα του Πάσχα ως επιδόρπιο

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 8-12 κομμάτια

Συστατικά

340γρ. σιμιγδάλι χοντρό.

125γρ. αλεύρι.

180γρ. ζάχαρη.

250ml σπορέλαιο.

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό.

4 μεγάλα αυγά.

1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού.

1 & 1/2 κουταλιά γλυκού μπέικιν.

1 κάψουλα βανίλια.

ΣΙΡΟΠΙ

800γρ. ζάχαρη.

750ml νερό.

1 κουταλάκι σούπας γλυκόζη.

Φλούδες λεμονιού.

Οδηγίες

1Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν,

2Προσθέτουμε γιαούρτι,

3Συνεχίζουμε να χτυπάμε ένα ένα τα αυγά την βανίλια και ξύσμα λεμονιού,

4Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε σιμιγδάλι αλεύρι μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ,

5Σε ένα ταψί βουτυροαλευρωμένο ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά,

6Ετοιμάζουμε το σιρόπι,

7Μόλις βγάλουμε το ρεβανί απο τον φούρνο σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά,

8Το αφήνουμε 4 ώρες να ρουφήξει το σιρόπι,

9Σερβίρουμε το ρεβανί μας η σκέτο ή άν θέλουμε με μία μπάλα παγωτό κρέμα βανίλια που είναι τέλειος συνδυασμός γεύσης.

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend