Το ψάρι η Ελλάδα μας το έχει σε άφθονες ποσότητες. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας φτιάξουμε πιάτα γευστικά που να αναδεικνύουν της ευωδιές της χώρας μας.
Prep: 35 mins
Cook: 20 mins
Yields: 4
Ingredients
1 κιλό φρέσκες σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες καλά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από δυο λεμόνια
ξύσμα λεμονιού από ενα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
λίγο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
Directions
1Πλένουμε τα ψάρια πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
2Τα χαράζουμε 2-3 φορές από κάθε πλευρά.
3Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου (στο υψηλό αν έχει διαβαθμίσεις).
4Ανακατεύουμε λάδι, χυμό, ξύσμα, μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, και με ενα πινέλο περνάμε τα ψάρια μέσα και έξω.
5Τα βάζουμε σε ταψάκι και στο φούρνο. Χρειάζονται 3-4 λεπτά απο κάθε πλευρά να ψηθούν. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται.
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
November 16, 2016
ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ….