Ένας αρμένικης καταγωγής, νόστιμος μεζές που ετοιμάζεται για το Πάσχα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Καστοριά, είναι το Σίνι Μαντί.
Ένας αρμένικης καταγωγής, νόστιμος μεζές που ετοιμάζεται για το Πάσχα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Καστοριά, είναι το Σίνι Μαντί.

Σίνι Μαντί

Από Χρυσω Κωνσταντινου  , ,   ,

Απρίλιος 6, 2017

Ένας αρμένικης καταγωγής, νόστιμος μεζές που ετοιμάζεται για το Πάσχα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Καστοριά, είναι το Σίνι Μαντί.

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 20-30 κομμάτια

Συστατικά

ΖΥΜΗ

1 κιλό αλεύρι

1 αυγό

αλάτι

Νερό

ΓΕΜΙΣΗ

Κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

αλάτι και πιπέρι

λάδι

Βούτυρο

Οδηγίες

1Αρχικά θα ρίξουμε ολα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπόλ και θα ετοιμάσουμε τη ζύμη μας αφήνοντας την να ξεκουραστεί μια ώρα περίπου.

2Στην συνέχεια θα ανοίξουμε το φύλλο σ πάχος 3-4 χιλιοστά και σε σχήμα τετράγωνο.

3Αφού τελειώσουμε με την ζύμη μας ξεκινάμε με την γέμιση μας .Τρίβουμε το κρεμμύδάκι και το ρίχνουμε στον μοσχαρίσιο κιμά μαζι με τα υπόλοιπα της γέμισης και ζυμώνουμε αρκετά καλα.

4Κόβουμε τη ζύμη σε τετραγωνάκια 4 εκ

5Στην συνέχεια πέρνουμε το κάθε τετραγωνάκι μας και το γεμίζουμε με 1 κουταλάκι περίπου γέμιση και το σχηματίζουμε σαν ενα μικρό πεινιρλί

6Οταν είναι έτοιμα όλα τα βάζουμε σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 C για περιπου 30 λεπτα και μόλις ειναι έτοιμα τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο!!!

Photo Credit: sApuska Flickr via Compfight cc

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend