

Ριζότο με γαρίδες, γευστικό και νηστίσιμο
By Ioannis Koukos Θαλασσινά, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
March 30, 2017
Το ριζότο με γαρίδες, εκτός από νηστίσιμο, είναι γευστικότατο και συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
- Prep: 15 mins
- Cook: 1 hr 15 mins
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Σε τηγάνι σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και τις σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε στην άκρη.
2Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ρύζι με το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.
3Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας, τον γλυκάνισο και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να αποκτήσει το ριζότο κρεμώδη υφή.
4Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βασιλικό, τον δυόσμο, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν.
5Προσθέτουμε τις γαρίδες στο ριζότο και σερβίρουμε.
Photo Credit: Giuliano Griffante Flickr via Compfight cc