Πασχαλινά τσουρέκια αφράτα και νόστιμα στο τραπέζι μας ώς πρωινό και απογευματινό με τον καφέ μας πρίν και μετά τα κρεατικά
Πασχαλινά τσουρέκια αφράτα και νόστιμα στο τραπέζι μας ώς πρωινό και απογευματινό με τον καφέ μας πρίν και μετά τα κρεατικά

Πασχαλινά τσουρέκια αφράτα

Από Nikos Αggis  , ,   , ,

Απρίλιος 3, 2017

Πασχαλινά τσουρέκια αφράτα και νόστιμα στο τραπέζι μας ώς πρωινό και απογευματινό με τον καφέ μας πρίν και μετά τα κρεατικά

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 2-3 τσουρέκια

Συστατικά

1 φακελάκι μαχλέπι

5 κόκκους μαστίχα

4 αυγά

300γρ. βούτυρο χλιαρό

200γρ. γάλα χλιαρό

350γρ. ζάχαρη

100γρ. μαγιά

900γρ. εώς 1000γρ. αλεύρι για τσουρέκια

Οδηγίες

1Διαλύουμε την μαγιά στο γάλα.

2Προσθέτουμε λίγες κουταλιές αλεύρι για να γίνει χυλός.

3Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να φουσκώσει.

4Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά και το μισό βούτυρο.

5Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μαχλέπι και την μαστίχα.

6Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει.

7Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το άλλο μισό απο το βούτυρο.

8Σκεπάζουμε την λεκάνη μέχρι να διπλασιαστεί.

9Πλάθουμε πλεξούδες και τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξανα φουσκώσουν.

10Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Photo Credit: la cerise sur le gâteau Flickr via Compfight cc

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend