Πασχαλινά αυγά σαλάτα

Από ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ  , ,   

Απρίλιος 6, 2017

Δεκάδες αυγά θα τσουγκριστούν και είναι κρίμα να αφεθούν στην άκρη ή και να πεταχτούν! Με λίγη φαντασία, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ως ορεκτικό για το πασχαλιάτικο τραπέζι ή τις επόμενες ημέρες.

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Μερίδες: 4

Συστατικά

8 αυγά

50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. μηλόξυδο

15 γρ. μουστάρδα

1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό, κάρδαμο

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε σε ροδέλες.

2Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι και τη μουστάρδα. Καρυκεύουμε.

3Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

4Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά χόρτα, ανακατεύουμε το σύνολο κι προσθέοτυμε αλάτι και πιπέρι.

5Σερβίρουμε την αβγοσαλάτα μας σε στρογγυλή πιατέλα, στρωμένη με φύλλα φρεσκοκομμένου καρδάμου ή ρόκας.

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend