

Μυδοπίλαφο (πιλάφι με μύδια) το αγαπημένο
Από Vasiliki Iliadi Εύκολες συνταγές, Θαλασσινά, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
Μάρτιος 30, 2017
Μία από τις πιο διχασμένες συνταγές. Το μυδοπίλαφο είναι ένα άκρως εύγευστο, θαλασσινό πιάτο, που οι λάτρες των θαλασσινών θα το εκτιμήσουν
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Μαγείρεμα: 25 λεπτά
- Μερίδες: 4 μερίδες
Οδηγίες
1Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μύδια για 2-3 λεπτά.
2Σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
3Σοτάρουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
4Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το ρύζι ανακατεύουντας μέχρι να γίνει διάφανο.
5Προσθέτουμε τα μύδια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και σβήνουμε με το κρασί που βράσαμε τα μύδια.
6Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
7Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Photo Credit: iamivychen Flickr via Compfight cc