masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Μπούτι Αρνίσιο στο Λαδόχαρτο

Από Nikos Αggis  , ,   

Μάρτιος 27, 2017

Νόστιμη και πετυχημένη συνταγή για ζουμερό τρυφερό και τέλεια ψημένο αρνάκι στο λαδόχαρτο το οποίο εγλωβίζει όλα τα υγρά και τις μυρωδιές να παραμείνουν μέσα στο κρέας

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες: 5-6 μερίδες

Συστατικά

1 μπούτι αρνιού (2 & 1/2 κιλού)

5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

Αλάτι και Πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Λίγο θυμάρι η δεντρολίβανο

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

1Πλένουμε καλά το μπούτι και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας,

2Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με την μύτη ενός μαχαιριού, Ανακατεύουμε τα σκόρδα με αλάτι πιπέρι και ότι μυρωδικά προτιμούμε,

3Μπήγουμε τα μυρωδικά μέσα στις τρύπες που έχουμε κάνει επάνω στο μπούτι,

4Τρίβουμε το μπούτι παντού με τον χυμό λεμονιού και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,

5Στρώνουμε 3 μεγάλα λαδόχαρτα το ένα πάνω στο άλλο και ακουμπάμε επάνω στο μπούτι,

6Αλείφουμε το μπούτι καλά με ελαιόλαδο και το τυλίγουμε μέσα στα λαδόχαρτα,

7Δένουμε τις άκρες σφιχτά με σπάγγο, Βάζουμε το τυλιγμένο μπούτι σε ταψάκι λαδωμένο, Αλείφουμε επίσης το λαδόχαρτο με λίγο ελαιόλαδο για να μήν καεί,

8Το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο στους 175 βαθμούς για 2 ώρες και 30 λεπτά,

9Το σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σάλτσα μουστάρδας συνοδεύοντάς το με μαρουλοσαλάτα.

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend