μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά
8 πατάτες μεσαίου μεγεθους
3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Directions
1Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και πάνω στην λεπτή πλευρά του τρίφτη, τρίβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα (είναι προτιμότερο να την έχουμε ξεσποριάσει). Προσθέτουμε το αυγό, τις 2 φέτες ψωμί (τις οποίες πρώτα τις έχουμε μουσκέψει και στύψει καλά), το ζαμπόν, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
2Ανακατεύουμε καλά με κινήσεις απο πάνω προς τα κάτω διπλώνοντας το μίγμα. Δεν τα πλάθουμε πολύ, απλά να ενσωματωθούν αλλά αν αισθανθούμε ότι το μίγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Βάζουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα.
3Έν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λάδι. Ανακατεύουμε τις πατάτες να πάει παντού το λάδι και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε μισό φλιτζανάκι του τσαγιού νερό.
4Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα περιπου στους 180 βαθμους. Προσοχή μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν.
Ξανθούλα Ατσαλάκη
September 3, 2016
μιαμμμ!!!!τώρα τα ψήνω!!!!