

Directions
1Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το φιστίκι με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν πούδρα. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 40x28.
2Τοποθετούμε ένα ένα 20 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντας ελαφρά το κάθε φύλλο με βούτυρο. Βάζουμε από πάνω το αλεσμένο φιστίκι και το στρώνουμε καλά.
3Εν συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα 20 φύλλα, τα οποία επίσης βουτυρώνουμε ένα ένα.
4Με ένα μαχαίρι που να κόβει καλά κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν.
5Βάζουμε τον μπακλαβά στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει και να μπορέσουμε να τον χαράξουμε.
6Τον βγάζουμε από το ψυγείο και τον χαράζουμε καλά μέχρι κάτω σε ρομβοειδή κομμάτια. Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το υπόλοιπο λιωμένο, χλιαρό βούτυρο.
7Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα και στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν καλά όλα τα φύλλα για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 3 λεπτά από την ώρα του βρασμού, χωρίς να ανακατέψουμε όσο βράζει. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
2Περιχύνουμε τον καυτό μπακλαβά με το καυτό σιρόπι (φροντίζουμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι λίγα λεπτά πριν ψηθεί ο μπακλαβάς) και τον αφήνουμε να ρουφήξει καλά.
Αν και παραδοσιακά ο μπακλαβάς συνδέεται με τα Χριστούγεννα συνδυάστε τον το καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτό και δεν θα χάσετε.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 17, 2016
αυτος ειναι ο γνησιος μπακλαβας!