

Μικρασιάτικα λουκούμια παραδοσιακά
By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές, Ζύμη, Νηστίσιμα Ζύμωμα, Φούρνος
March 21, 2017
Μία ιδιαίτερη συνταγή που μας έρχεται από την μικρασιάτικη παράδοση χρόνων. Σε λίγες περιοχές βρίσκουμε τα μικρασιάτικα λουκούμια.
- Prep: 20 mins
- Cook: 45 mins
- Yields: 15 κομμάτια
Directions
1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη (όπως το ψωμί).
2Αφήνουμε μία ώρα τη ζύμη μας να φουσκώσει.
3Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλο. Καλό θα ήταν ανοίξουμε μακρόστενο φύλλο.
4Μοιράζουμε το λάδι στα δύο φύλλα αλείφοντάς το και πασπαλίζουμε από πάνω τα μπαχαρικά και το σουσάμι.
5Τύλιγουμε κάθε φύλλο σε ρολό .
6Κόβουμε κάθε ρολό σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
7Αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.