

Μελιτζανοσαλάτα από τεφτέρι
By Nikos Αggis Vegeterian, Εύκολες συνταγές, Λαχανικά, Λίγα υλικά, Νηστίσιμα, Ορεκτικά και ντιπ, Πασχαλινές, Σαλάτες Ανάμιξη, Σχάρα, Φούρνος
April 5, 2017
Μια εύκολη και παλιά συνταγή επιτυχίας νόστιμης μελιτζανοσαλάτας που είναι ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείπει απο το τραπέζι μας στην νηστεία ή ως συνοδευτικός μεζές σε τσιπουροκαταστάσεις και ώς σαλάτα στα ψητά τις γιορτές ακόμα και για καθημερινή κατανάλωση.Με μέτρο όμως γιατί το σκορδάκι ρίχνει την πίεση!!!
- Prep: 15 mins
- Cook: 1 hr 30 mins
- Yields: 2 μερίδες
Directions
1Υπάρχουν δύο τρόποι για να ψηθεί η μελιτζάνα: Ο πρώτος είναι πάνω στην σχάρα και ο δεύτερος στον φούρνο.
2Αφού ψηθεί η μελιτζάνα την καθαρίζουμε την ψιλοκόβουμε και την αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
3Στην δεύτερη περίπτωση αν θέλουμε κόβουμε κατα μήκος τη μελιτζάνα και κάνοντας σχισμές στη σάρκα της τοποθετούμε λεπτές φέτες σκόρδου λίγο ελαιόλαδο και την τυλιγουμε με αλουμινόχαρτο πριν ψηθεί
Για να κάνουμε μια Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα προσθέτουμε μια πιπεριά Φλωρίνης ψημένη κομμένη σε μικρούς κύβους με κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τυρί φέτα τριμμένη.