Μία γευστική μαρμελάδα με ένα, από τα πιο ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, φρούτο.
Prep: 3 hrs
Cook: 45 mins
Yields: 500 γρ περίπου
Ingredients
1 κιλό σύκα (καθαρό βάρος)
300 γρ ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουτάλια της σούπας χυμό λεμονιού
Directions
1Πλένουμε τα σύκα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και με το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τον πουρέ, πολτοποιούμε τα σύκα αλλά όχι τελείως.
2Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3Αφήνουμε για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο.
4Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας ένα διαστήματα για να μην πιάσει με ξύλινη κουτάλα (ξαφρίζουμε αν χρειάζεται).
5Προς το τέλος του βρασμού βάζουμε τον χυμό λεμονιού.
6Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν βυθίζοντας την ξύλινη κουτάλα μέσα στην κατσαρόλα και σηκώνοντας την πέφτει σε χοντρές διακεκομένες σταγόνες.
7Αφαιρούμε την κανέλα και γεμίζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα βάζα, τα οποία τα τοποθετούμε ανάποδα έως ότου κρυώσει η μαρμελάδα.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 4, 2016
ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ!ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ!!! χαχαχαχαχα!!!