

Directions
1Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά εκτός από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
2Με ένα ελαφρώς υγρό πανάκι, σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια.
3Σε μία κατσαρόλα που σκεπάζει, ρίχνουμε το λάδι και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
4Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 8-10 λεπτά, να γυαλίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
5Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας απαλά.
6Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράζει μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό αλκοόλ.
7Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ξίδι, τη ρίγανη, τους κόκκους μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να αρχίζει να βράζει.
8Μειώνουμε σε χαμηλή πάλι τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40-45 λεπτά. Αν δούμε στη διάρκεια του βρασμού να φεύγουν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
9Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα στραγγίζουμε.
10Σερβίρουμε στο πιάτο μας τα ζεστά ζυμαρικά συνοδευόμενα από τη σάλτσα μανιταριών. Για έξτρα γεύση, τα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
September 3, 2016
μμμ!ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!