

Λιαστές Ντομάτες και Σπανάκι με Φιογκάκια
By Nikos Αggis Vegeterian, Ζυμαρικά, Λαχανικά, Νηστίσιμα, Πασχαλινές, Σαλάτες, Σάλτσες, Υγιεινά πιάτα Ανάμιξη, Κατσαρόλα, Τηγάνι
March 29, 2017
Οι λιαστές ντομάτες σε συνδυασμό με ζυμαρικά και σπανάκι σε μία αλάδωτη δυναμωτική κρύα σαλάτα ζυμαρικών και λαχανικών για την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας
- Prep: 5 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες μέσα σε νερό για 3 ώρες και να φουσκώσουν.
2Στραγγίζουμε σφίγγοντας ελαφρά μέσα στις παλάμες μας και τις κόβουμε σε κομματάκια.
3Βάζουμε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά εώς να ροδοψηθούν.
4Βράζουμε τα μακαρόνια.
5Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.
6Αδειάζουμε σε μια βαθειά πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
7Σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο βάζουμε τα υλικά της σάλτσας μας και τα ανακατεύουμε ελαφριά.
8Περιχύνουμε πάνω απο την σαλάτα μας ανακατεύοντας.