

Directions
1Σε μια λεκάνη βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη σόδα και την ζάχαρη.
2Ανακατεύουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ ή το ούζο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε ξανά.
3Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα.
4Προσοχή μπορεί να μην το πάρει όλο ή και να χρειαστεί λίγο παραπάνω. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Δεν την παιδεύουμε πολύ στο ζύμωμα.
5Πλάθουμε τα κουλούρια στρογγυλά ή σε κοτσίδες και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα.
6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 17, 2016
εξαιρετικη συνταγη για τις υπογλυκαιμιες της νηστειας