masame.gr - φωτογραφία συνταγής
masame.gr - φωτογραφία συνταγής

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Από Nikos Αggis  , , , , ,   , ,

Μάρτιος 27, 2017

Το γνήσιο παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης σε μιά εύκολη και πετυχημένη συνταγή

  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 10-16 κουλούρια ανάλογα το μέγεθος

Συστατικά

200γρ κίτρινο αλεύρι

800γρ. αλεύρι 55%

20γρ. αλάτι

50γρ. ζάχαρη

40γρ. μαγιά

50γρ. σπορέλαιο

100γρ. ταχίνι

450-500γρ. νερό

Οδηγίες

1Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά,

2Τοποθετούμε σε στόφα για 20 λεπτά,

3Ζυγίζουμε και διαμορφώνουμε φιτίλια,

4Περνάμε απο νερό και σουσάμι και πλάθουμε στρόγγυλα,

5Ψήνουμε στοθς 190 βαθμούς για 12-14 λεπτά.

00:00

2 Κριτικές

Nikos Αggis

Απρίλιος 8, 2017

Ναι φυσικά το κουλουρι Θεσσαλονίκης είναι ζύμη και κατηγορία Νηστίσιμα και συνοδευτικό στο τραπέζι του Πάσχα.Οτιδήποτε ζύμη απο την οποία φτιάχνονται τα κουλούρια θεωρείται εκτός απο καθημερινή και για όλη την χρονιά ακόμη και Πασχαλινή ώς συνοδευτικό.Δηλαδή στο πασχαλινό τραπέζι τρώμε μόνο φαγητό κρέας αλοιφές και σαλάτα;Ψωμί δεν τρώμε; Αν έχετε άλλη απορία ευχαρίστως να σας απαντήσω και να σας δώσω τα φώτα μου.

Χρυσούλα

Απρίλιος 8, 2017

Αυτή η συνταγή είναι Πασχαλινή;;;

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend