Ένα φαγητό που θα λατρέψουν και τα παιδιά που στην πλειοψηφία τους τρελαίνονται για τα ζυμαρικά. Εξαιρετική επιλογή και για το κυριακάτικο τραπέζι.
Prep: 10 mins
Cook: 50 mins
Yields: 5 μερίδες
Ingredients
5 κοπανάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1/2 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε φέτες
400 γρ φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κουτάλια της σούπας πελτέ
1/2 ξυλάκι κανέλα
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
500 γρ πένες μικρές (τύπου piccolini)
Directions
1Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην χύτρα ταχύτητας (ίσα να καλύπτει τον πάτο της) και τσιγαρίζουμε τα κοπανάκια.
2Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητας.
3Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 20 λεπτά (τόσο χρειάζεται για την δίκη μου) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και την βγάζουμε από την εστία.
4Όταν θα μπορούμε να ανοίξουμε την χύτρα την ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ξυλάκι κανέλας. Σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
5Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στο κουτί και τις σουρώνουμε.
6Σερβίρουμε κάθε πιάτο με πένες προσθέτοντας ένα κοπανάκι και αρκετή σάλτσα.
Γιώργος Αρβανίτης
August 17, 2016
Και βέβαια γίνεται σε απλή κατσαρόλα! Απλά ο χρόνος βρασμού μεγαλώνει (περίπου διπλασιάζεται).