Δυνατή παραδοσιακή συνταγή για κοκορέτσι στον φούρνο, συνοδευτικός μεζές την ημέρα του Πάσχα. Τέλεια συνταγή και για αρχάριους!
Δυνατή παραδοσιακή συνταγή για κοκορέτσι στον φούρνο, συνοδευτικός μεζές την ημέρα του Πάσχα. Τέλεια συνταγή και για αρχάριους!

Κοκορέτσι στο φούρνο

Από Nikos Αggis  , ,   

Απρίλιος 3, 2017

Δυνατή παραδοσιακή συνταγή για κοκορέτσι στον φούρνο, συνοδευτικός μεζές την ημέρα του Πάσχα. Τέλεια συνταγή και για αρχάριους!

  • Προετοιμασία: 1 ώρα 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 6-8 μερίδες

Συστατικά

2 συκωταριές αρνίσιες.

2 σκέπες αρνίσιες.

1 κιλό εντεράκια.

Αλάτι Πιπέρι και Ρίγανη.

3 βέργες απο λυγαριά η σιρεδένιες σούβλες.

Λίγο ελαιόλαδο.

Τρυφερά μαρουλόφυλλα.

Ρεπανάκια.

Φρέσκα κρεμμυδάκια.

Οδηγίες

1Παραγγέλνουμε στον κρεωπόλη να κόψει τις συκωταριές σε μέτρια κομμάτια.

2Πασπαλίζουμε και ανακατεύουμε τα κομμάτια με αλάτι πιπέρι ρίγανη και ελαιόλαδο.

3Πλένουμε καλά τα εντεράκια μέσα έξω γυρνώντας τα με μία βελόνα πλεξίματος.

4Ξεπλένουμε με ξύδι.

5Περνάμε τα κομμάτια της συκωταριάς στις βέργες με προσοχή να εναλλάσονται συκώτι πνευμόνι καρδιά και σπλήνα.

6Στο ενδιάμεσο βάζουμε αρκετά γλυκάδια.

7Τυλίγουμε πρώτα κάθε κοκορέτσι μέσα σε σκέπη και κατόπιν τυλίγουμε καλά με μπόλικο εντεράκι.

8Αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να σταθούν σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο εώς την ώρα που θα τα ψήσουμε.

9Πρίν τα ψήσουμε τα αλείφουμε πάλι με ελαιόλαδο, ψημένα στα κάρβουνα γίνονται πιο νόστιμα αλλά και στον φούρνο εξίσου.

10Στον φούρνο ψήνουμε αραδιασμένα σε ταψί στούς 200 βαθμούς για 30 λεπτά και κατόπιν για να ροδίσουν τα εντεράκια ψήνουμε στο γκρίλ για 15 λεπτά γυριζοντάς τα για να ψηθούν απο όλες τις πλευρές.

11Τα σερβίρουμε σε πιατέλα επάνω σε τρυφερά μαρουλόφυλλα και συνοδεύουμε με ρεπανάκια και τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια.

Photo Credit: RobW_ Flickr via Compfight cc

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend