μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (κάποια και ολόκληρα)
Directions
1Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα, την κανέλα, την ζάχαρη και τη φρυγανιά.
2Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε ένα μεγάλο ταψί και αρχίζουμε να το ξαίνουμε. Όταν τελειώσουμε το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη καθαρή πετσέτα για μην ξεραθεί.
3Παίρνουμε όσο κομμάτι χρειαζόμαστε κάθε φορά (υπολογίζοντας να βγουν 18 με 20 κομμάτια) και το υπόλοιπο το σκεπάζουμε. Το ξαίνουμε πάλι (αν χρειάζεται) προσεχτικά με τα χέρια μας για να μην έχει κόμπους, το απλώνουμε σε καθαρό πάγκο και βάζουμε μια κουτάλια της σούπας από το μίγμα μας.
4Το τυλίγουμε ελαφρά δίνοντας του σχήμα κυλινδρικό, προσέχοντας οι άκρες του να γυρίζουν προς τα μέσα. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Όταν τελειώσουμε τα περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου προσέχοντας να μην καεί το φύλλο εξωτερικά.
5Κατόπιν βάζουμε μαζί όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει, χωρίς να ανακατέψουμε για 3 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι ξεχωριστά κάθε κομμάτι με την βοήθεια μιας κουτάλας. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
6Για την παρουσίαση αλείφουμε με λίγο μέλι την επιφάνεια κάθε κομματιού και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.
Τα σιροπιαστά γλυκά τρώγονται ιδανικά την επόμενη μέρα.
ΟΛΓΑ ΡΙΣΤΑΝΗ
August 23, 2016
γιαμμι!!!λατρευω καταιφι!!!οπως κι ολα τα σιροπιαστα!!