

Αρνίσια Σουβλάκια με Δαμάσκηνα
By Nikos Αggis Κρέας, Λαχανικά, Λίγα υλικά, Ορεκτικά και ντιπ, Πασχαλινές Κατσαρόλα, Τηγάνι, Φούρνος
March 27, 2017
Αρνίσια σουβλάκια στον φούρνο σε μια συνταγή με μελιτζάνες και δαμάσκηνα που κάνουν αντίθεση γεύσεων και μαζί με το κρέας δίνουν ενα άρωμα και φτιάχνουν μια γεύση που δέν έχετε ξαναδοκιμάσει για την ημέρα του Πάσχα και όχι μόνο
- Prep: 15 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 6 σουβλάκια
Directions
1Παίρνουμε τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο κρασί,
2Τα βράζουμε εώς να απορροφήσουν όλο το κρασί,
3Τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν,
4Μαρινάρουμε τις μπουκιές του κρέατος με το ελαιόλαδο το αλάτι και το θυμάρι,
5Περνάμε το κρέας σε κάθε ξυλάκι μαζί με 3 δαμάσκηνα,
6Ψήνουμε τα σουβλάκια σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν, Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα δύο,
7Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο με την κομμένη όψη προς τα πάνω,
8Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και σταδιακά αυξάνουμε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς,
9Σερβίρουμε 1-2 σουβλάκια σε κάθε πιάτο με μία ψητή μελιτζάνα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.