Αρνάκι εξοχικό σε φύλλο κρούστας

Από ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ  , , ,   

Απρίλιος 7, 2017

Δεν ήταν λίγες οι χρονιές που τρώγαμε του σκασμού και μέχρι να γίνει ο οβελίας είμασταν χορτάτοι, οπότε έμενε αρκετό περίσσευμα...

  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 12 κομμάτια

Συστατικά

3 κούπες αρνάκι ψητό (από το αρνί του Πάσχα) σε κομματάκια

1/4 κούπας λάδι & λίγο για το άλειμα των φύλλων

1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομματάκια

1/2 κούπας άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

250 γρ. τυρί φέτα σε κύβους 1 εκατοστού

6 φύλλα κρούστας

λίγο σουσάμι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

1Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σωτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, ώσπου να μαραθούν.

2Βάλτε σε ένα μπωλ τα κομματάκια του κρέατος και ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο ή το δυόσμο, το μαϊντανό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε.

3Χωρίστε τα φύλλα κάθετα στη μέση, ώστε να έχουμε 12 κομμάτια. Αλείψτε με λάδι τη μισή επιφάνεια του κάθε φύλλου και διπλώστε το στη μέση.

4Βάλτε στη μια άκρη 4-5 κουταλιές από το μείγμα του κρέατος, διπλώστε τις δύο πλευρές επάνω από αυτό και τυλίξτε σε δεματάκια.

5Αραδιάστε τα δεματάκια σε βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με λάδι και πασπασλίστε με σουσάμι.

6Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 35~40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

7Σερβίρουμε ζεστά με μαρουλοσαλάτα ή τοματοσαλάτα.

00:00

0 Κριτικές

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά για την αποδοχή της κριτικής.

Send this to friend