

Αρνάκι εξοχικό σε φύλλο κρούστας
By ΒΕΝΕΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ Εύκολες συνταγές, Ζύμη, Κρέας, Πασχαλινές Φούρνος
April 7, 2017
Δεν ήταν λίγες οι χρονιές που τρώγαμε του σκασμού και μέχρι να γίνει ο οβελίας είμασταν χορτάτοι, οπότε έμενε αρκετό περίσσευμα...
- Prep: 40 mins
- Cook: 40 mins
- Yields: 12 κομμάτια
Directions
1Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σωτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, ώσπου να μαραθούν.
2Βάλτε σε ένα μπωλ τα κομματάκια του κρέατος και ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο ή το δυόσμο, το μαϊντανό, το τυρί, αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε.
3Χωρίστε τα φύλλα κάθετα στη μέση, ώστε να έχουμε 12 κομμάτια. Αλείψτε με λάδι τη μισή επιφάνεια του κάθε φύλλου και διπλώστε το στη μέση.
4Βάλτε στη μια άκρη 4-5 κουταλιές από το μείγμα του κρέατος, διπλώστε τις δύο πλευρές επάνω από αυτό και τυλίξτε σε δεματάκια.
5Αραδιάστε τα δεματάκια σε βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με λάδι και πασπασλίστε με σουσάμι.
6Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 35~40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
7Σερβίρουμε ζεστά με μαρουλοσαλάτα ή τοματοσαλάτα.