

Αγκινάρες λεμονάτες στην κατσαρόλα
By Ioannis Koukos Vegeterian, Λαχανικά, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
March 30, 2017
Η συνταγή με αγκινάρες λεμονάτες, καταφέρνει να μετατρέψει ένα, δύσκολο για πολλούς υλικό, σε εύγεστο και υγιεινό κυρίως πιάτο.
- Prep: 15 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τις αγκινάρες σε ελαιόλαδο.
2Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο πράσο. Έπειτα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
3Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και προσθέτουμε το κρασί.
4Προσθέτουμε το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το νερό και αφήνουμε να βράσουν.
5Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
6Τον άνιθο τον προσθέτουμε αφού μαγειρευτούν οι αγκινάρες.