1 κιλό αγριογούρουνο χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι & πιπέρι
Directions
1Από την προηγούμενη μέρα το βράδυ ετοιμάζουμε την μαρινάδα σ' ένα σκεύος με καπάκι και προσθέτουμε μέσα το αγριογούρουνο, το οποίο το έχουμε πλύνει πολύ καλά και το έχουμε αφήσει να στραγγίξει. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί όλο το βράδυ.
2Την επόμενη μέρα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και στραγγίζουμε με τα χέρια μας την μαρινάδα.
3Στην χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρώς όλα τα κομμάτια του κρέατος.
4Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το φοινικικό, τα καρότα και τις δάφνες και τα σοτάρουμε και αυτά.
5Σβήνουμε με το κρασί.
6Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να καλύψει το κρέας.
7Κλείνουμε την χύτρα ταχύτητας και το μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Εάν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας και χρησιμοποιήσουμε συμβατική κατσαρόλα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος 2 με 2 1/2 ώρες.
8Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες.