Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Τυρόπιτα εύκολη και γρήγορη By Eva Εύκολες συνταγές, Πίτες Φούρνος February 2, 2017 Ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα αυτή η συνταγή... Μία μόνο επισήμανση: αν αρχίσεις να τρως ΔΕ σταματάς! Prep: 25 mins Cook: 1 hr 10 mins Yields: 16 κομμάτια Ingredients 500 γρ φύλλο χονδρό (ζύμη Ψαχνών) 800 γρ ανθότυρο ή φρέσκο τυρί σε κομματάκια 100 γρ γραβιέρα τριμμένη 1 κούπα λάδι μία πρέζα baking powder μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα 1 αυγό αλάτι και πιπέρι Directions 1Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το baking powder και το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, γιατί η γραβιέρα είναι αλμυρή). 2Λαδώνουμε το ταψί. 3Βάζουμε τρία (3) φύλλα λαδώνοντας το κάθε φύλλο. 4Ρίχνουμε λίγη από τη γέμιση. 5Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα τρία φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να σκεπάσουμε την πίτα με τα 3 τελευταία φύλλα. 6Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα ή ρόμβους κομμάτια. 7Χτυπάμε 1 (ένα) αυγό με το μισό φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και το υπόλοιπο λάδι από την κούπα, και το ρίχνουμε επάνω στην πίτα. 8Την ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. close full screen 00:00 Nutrition Facts Serving Size105gCalories310Sodium233mgPotassium75mgProtein7,6gCholesterol33mgSugar0,5gTotal Fat24,5gSaturated Fat7,6gTotal Carbohydrates18g 0 Reviews Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email