Καυτό και δυνατά αρωματικό πιάτο, που μας έρχεται από τη νότια Ιταλία! Για γερό στομάχι!
Prep: 10 mins
Cook: 15 mins
Yields: 6 μερίδες
Ingredients
500 γρ σπαγγέτι (ιδανικά αυτά από σκληρό σιμιγδάλι, χωρίς αυγά)
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι μακρύ
1 αποξηραμένο τσίλι
70 ml παρθένο ελαιόλαδο
2 στημόνες κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
Directions
1Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.
2Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
3Αφαιρούμε τα σπόρια από το φρέσκο τσίλι και το κόβουμε σε λεπτές λωριδίτσες.
4Ψιλοκόβουμε το αποξηραμένο τσίλι.
5Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
6Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ζεσταίνουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το φρέσκο τσίλι, και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά για να αρχίσει να αναδικνύεται το άρωμά του.
7Προσθέτουμε τις λεπτές φέτες σκόρδου, το αποξηραμένο τσίλι και τον κρόκο Κοζάνης και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα (όχι παραπάνω, το σκόρδο δεν πρέπει να καεί).
8Βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι.
9Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε με τα υλικά από το τηγάνι.
ΣΟΦΙΑ ΚΡΑΣΣΙΔΟΥ
December 2, 2016
ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ !!!!!!