Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Σκαλτσούνια By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές, Ζύμη, Νηστίσιμα Ανάμιξη, Ζύμωμα, Φούρνος March 2, 2017 Ένα παραδοσιακό γλυκάκι που το βρίσκουμε σε πολλές παραλλαγές και πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε νηστίσιμη εκδοχή! Prep: 15 mins Cook: 30 mins Yields: 25 κομμάτια Ingredients 1 ποτήρι ρετσίνα 2 ποτήρια σπορέλαιο 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν 1 κιλό αλεύρι ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Μαρμελάδα Καρύδια ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ Ανθόνερο Άχνη και κανέλα για πασπάλισμα Directions 1Χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο και τη ρετσίνα μέχρι να ανακατευτούν καλά. 2Προσθέτουμε το αλεύρι και μπέικιν. 3Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. 4Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. 5Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε στρόγγυλα και κλείνουμε μέσα τη γέμιση. 6Ψήνουμε στους 180C για μισή ώρα. 7Ραντίζουμε τα σκαλτσούνια με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή ζάχαρη κρυσταλλική.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα με λουκούμι τριαντάφυλλο!!!! Γίνεται εξίσου ωραίο!!! close full screen 00:00 1 Review Yorgos Arvanitis March 2, 2017 Η εκδοχή με το λουκούμι είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ! Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email
Yorgos Arvanitis
March 2, 2017
Η εκδοχή με το λουκούμι είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!