

Πτι-φουρ
By Evdoxia Kinigalaki Κουλούρια και μπισκότα Φούρνος
February 20, 2017
Μπισκοτάκια για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!
- Prep: 20 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 40 τεμάχια
Directions
1Βάζεις στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, και το χτυπάς, μαζί με την ζάχαρη άχνη, και τις βανίλιες (πολύ καλά τουλάχιστον για 10 λεπτά). Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, και τα υπόλοιπα υλικά, και μειώνοντας ταχύτητα, βάζεις και το αλεύρι. Μόλις γίνει μία μαλακιά ζύμη, σταματάς το χτύπημα.
2Σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει λαδόκολλα, απλώνεις με ένα κορνέ τη ζύμη, και δημιουργείς μικρά μπισκοτάκια. Προσοχή, επειδή φουσκώνουν πολύ, μην τα κάνεις μεγάλα.
3Τα ψήνεις για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο.
4Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, στρώνεις λίγη μαρμελάδα ή πραλίνα στην επιφάνεια τους, και τα κολλάς μεταξύ τους.
5Τέλος λιώνεις την κουβερτούρα, και βουτάς μέσα την μία άκρη από τα πτι φουρ. Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα.