

Πονηρά Νιγρίτας νηστίσιμα
By Panagiota Filaktaki Επιδόρπια, Νηστίσιμα Κατσαρόλα, Φούρνος
March 3, 2017
Πρόκειται για ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό που σερβίρεται αποκλειστικά στη Νιγρίτα Σερρών.
- Prep: 30 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 24 κομμάτια
Directions
1Κόβουμε κομμάτια τη σφολιάτα και τυλίγουμε ρολό κάθε κομμάτι σε ξύλο καλαμιού μήκους 7 εκατοστών ή εναλλακτικά σε βουτυρωμένο κανελόνι.
2Βάζουμε στο κλείσιμο σε καθένα από τα ρολάκια λίγο νερό για να μην ανοίξουν.
3Ψήνουμε μία ώρα.
4Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
5Αφού κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ χωρίς να βγάλουμε τα καλαμάκια.
6Το πρωί, αφού αφαιρέσουμε τα καλαμάκια, γεμίζουμε την τρύπα με σαντιγή.
7Βουτάμε τις δύο άκρες σε αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι αιγίνης για να καλυφθεί η σαντιγή.
8Από πάνω βάζουμε ροζέτες σαντιγής.
Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε εμπιστευτικά μία φίλη από τη Νιγρίτα και με πολύ αγάπη τη μοιράζομαι μαζί σας!