Facebook Twitter Google+ Pinterest Email 0 Full-screen Νηστίσιμα ελιοπιτάκια By Ioannis Koukos Γρήγορες συνταγές, Εύκολες συνταγές, Ζύμη, Νηστίσιμα Ζύμωμα, Φούρνος March 14, 2017 Εύκολη, πολύ εύκολη συνταγή με ελιές, ιδανική και για μπουφέ... Prep: 15 mins Cook: 30 mins Yields: 25 κομμάτια Ingredients μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι 1 φακελάκι μπέικιν 1 πρέζα αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ελιές ολόκληρες χωρίς κουκούτσι σουσάμι Directions 1Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, το μπέικιν, το ηλιέλαιο, τη ρίγανη και τον χυμό πορτοκάλι και ζυμώνουμε. 2Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. 3Τοποθετούμε σε κάθε μπαλάκι μία ελιά ολόκληρη και πιέζουμε ελαφρώς για να κλείσουμε μέσα την ελιά. 4Πασπαλίζουμε τα πιτάκια με σουσαμί. 5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.Μπορούμε αντί για ελιές να γεμίσουμε τα πιτάκια μας με κομμάτια σοκολάτας ή μαρμελάδα. close full screen 00:00 0 Reviews Cancel reply Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Facebook Twitter Google+ Pinterest Email