

Λουκουμάδες μια μπουκιά
By Έλενα Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές Τηγάνι
January 21, 2017
Λουκουμάδες μια μπουκιά στην κυριολεξία, μιας και βγαίνουν μικροί, γεμάτοι και ότι πρέπει για ένα γλυκό με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, αρκετά υγιεινό και νόστιμο, βεβαίως βεβαίως!
- Prep: 40 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 60 τεμάχια περίπου
Directions
ΣΙΡΟΠΙ
1Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
2Απομακρύνουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
1Σε ένα μπολ ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά.
2Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτοντας το κονιάκ και το υπόλοιπο νερό έως ότου να έχουμε έναν λείο και παχύ χυλό.
3Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
4Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.
5Εν συνέχεια βουτάμε το αριστερό μας χέρι στον χυλό, (καλό είναι να φοράμε γάντι μιας χρήσης) το σφίγγουμε σε γροθιά και τον χυλό που βγαίνει πάνω από τον αντίχειρα τον παίρνουν με ένα κουταλάκι του γλυκού και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
6Κάθε φορά, πριν το κάνουμε αυτό βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό, έτσι ώστε να γλιστράει ο χυλός.
7Ρίχνουμε λίγους λουκουμάδες κάθε φορά και τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
8Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε για 2-3 λεπτά σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε ζεστούς περιχύνοντας από πάνω το σιρόπι και πασπαλίζοντας με κανέλα και καρύδια.
Frantzeska
February 20, 2017
Πραγματικά υπέροχοι!!!!!!!!