

Λαλαγγίτες (παραδοσιακή συνταγή)
By Vasiliki Iliadi Γρήγορες συνταγές, Εύκολες συνταγές, Ζύμη, Λίγα υλικά, Νηστίσιμα Ανάμιξη, Τηγάνι
March 15, 2017
Λαλαγγίτες, μία συνταγή που θυμίζει έντονα τα πάνκεικς (pancakes). Όχι μόνο για πρωινό ή και για όλες τις ώρες! Κάτι σαν χοντρές κρέπες... Τις συναντάμε παραδοσιακά στη Θράκη
- Prep: 10 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 20 λαλαγγίτες (εξαρτάται και από το μέγεθος)
Directions
1Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
2Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
3Ο χυλός μας πρέπει να είναι λίγο πηχτός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ή αλεύρι.
4Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μισή ώρα.
5Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να ρίξουμε το χυλό στο τηγάνι.
6Αφου τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
7Τις σερβίρουμε με άχνη, μέλι ή μαρμελάδα.