

Κριθαρότο με καλαμάρια και σπανάκι
By Ρουλακιχρχ Τσανακτσιδου Βασικές συνταγές, Νηστίσιμα Κατσαρόλα
February 28, 2017
Χυλωμενο κριθαράκι με σπανάκι και καλαμάρια πλούσιο σε φυτικές ίνες!!!
- Prep: 20 mins
- Cook: 1 hr 25 mins
- Yields: 4 μερίδες
Directions
1Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το πράσο σε κυβακια τα κρεμμυδάκια σε ροδελιτσες, λίγο αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τα σωταρουμε
2Μετά βάζουμε τα καλαμαράκια να αχνιστουν
3Ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ
4Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι και κάνουμε τεχνική του ριζότο
5Ρίχνουμε το μισό ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά και όσο ρουφάει το κριθαράκι ρίχνουμε ζωμό
6Μετά ριχνουμε τα σπανακια ανακατεύουμε δοκιμάζουμε αν έγινε το κριθαράκι αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό ωσότου να χυλωσει το φαγητό μας!
7Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και έτοιμο καλή όρεξη και καλή σαρακοστή!