

Κορμός νηστίσιμος με χαλβά
By Vasiliki Iliadi Επιδόρπια, Εύκολες συνταγές, Νηστίσιμα, Σοκολάτα Ανάμιξη, Κατσαρόλα, Ψυγείο
March 15, 2017
To αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων τώρα και σε νηστίσιμη εκδοχή!
- Prep: 20 mins
- Cook: 1 hr
- Yields: 10 κομμάτια
Ingredients
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
γύρω στο μισό κιλό χαλβά ανάμεικτο (σοκολάτα-βανίλια)
1/2 κούπα αμύγδαλα ή φουντούκια
διάφορα αποξηραμένα φρούτα (π.χ. rassberry, goji berry, φράουλες αποξηραμένες ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Άρωμα πορτοκαλιού (είναι κάτι μικρά μπουκαλάκια με συμπυκνωμένο άρωμα πορτοκαλιού. Πωλούνται σε όλα τα μεγάλα supermarket)
Directions
1Kόβουμε τον χαλβά σε μικρά κομμάτια.
2Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί.
3Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το ξύσμα, τον χαλβά, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
4Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και προσπαθούμε να του δώσουμε το σχήμα σαλαμιού.
5Το βάζουμε για τουλάχιστον μία ώρα στην κατάψυξη.
6Έπειτα, εάν θέλουμε, το ρολάρουμε μέσα σε κακάο.
Το ελαιόλαδο το προσθέτουμε στη συνταγή για να γυαλίσει η σοκολάτα μας.